maanantai 27. joulukuuta 2010

Vad Jesu återkomst är

Djuren har sagt mig att när den första civiliserade människan återgår till naturen och förvandlas så att hon inträder i paradiset, då är Jesu återkomst här. De säger att det är detta Jesu återkomst betyder - att någon blir som Jesus. Inte nödvändigtvis att Jesus blir människa igen. Jesus är redan här, han är redan reinkarnerad som paradisisk varelse, men antagligen som något djur, någon växt eller bakterie. Nu skall denna Jesu återkomst, som alltid varit en realitet redan, bara bli realitet FÖR OSS. Då behöver vi inte längre en Jesus i människoformat, som kommer som en superman på skyarna.

Och djuren har sagt, att när någon människa blir paradisisk igen, som Jesus, då blir hon som ett naturvirus, som sprider sig snabbt till resten av mänskligheten. Jesus var just ett sådant naturvirus, som spred sig otroligt snabbt, och fick själva romarriket på fall till sist. Ännu ligger det där och pyr, men något håller oss tillbaka från att kollapsa för detta virus. Detta något kan vara att vi ännu är i början av Jesusrörelsens exponentiellt kraftiga utbredning, och att vi bara har kanske ett dussin människor av de civiliserade som under sin livstid blivit förvandlade till djuriska jesuslika varelser. Men för varje ny människa som förvandlas, går utvecklingen snabbare framåt, för att till sist nå en oändligt snabb hastighet - det blir en exponentialkurva som till sist står rakt upp i vädret. Allt fortlöper lite som civilisationens kollaps fortlöper, eller som havets stigning och den globala uppvärmingen fortlöper.


Såhär översätter jag 1. Tessalonikerbrevet 4, 13-18, som är ett nyckelvers i Nya Testamentet om Jesu återkomst:


13 Vi vilja icke lämna eder, käre bröder, i okunnighet om huru det förhåller sig med dem som avsomna, för att I icke skolen sörja såsom de andra, de som icke hava något hopp.
14 Ty lika visst som Jesus, såsom vi tro, har dött och har återgått till naturens paradis, lika visst skall ock Gud genom Jesus föra dem som avsomnar tillbaka till naturen tillsammans med honom.

15 Såsom ett ord från Jesus säga vi eder nämligen detta, att vi som leva och lämnas kvar tills Jesus uppenbarar sig för mänskligheten, ingalunda hinner till naturens paradis före dem som äro avsomnade.

16 Ty Jesus uppenbarar sig för dem från naturen när de dör, och en uppmaning ljuder, en röst som av en alv och en Naturens basun. Och först återvänder de döda till naturen;

17 sedan, efter detta återvänder också vi som ännu leva och hava lämnats kvar, till naturen, vi bliva tillsammans med dem bortryckta från civilisationen, fördolda för den civiliserade blicken, och här i det fördolda möter vi Jesus igen, och så skola vi alltid få vara som honom.

18 Så trösten nu varandra med dessa ord.



Alltså kort sagt: Alla döda förvandlas genast till paradisiska varelser i sina nästa inkarnationer, medan det inte sker på samma sätt genast och automatiskt för oss som lever som civiliserade, vi måste vänta tills naturen uppenbarar sig för oss. Då förvandlas också vi. Därför skall vi inte sörja över de döda, utan glädjas åt deras förvandling. De har kommit före oss sörjande till paradiset. Det är oss det är synd om, inte dom.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti